تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۱۳
 

تحلیل سید علی خمینی از ناآرامی‌های اخیر در کشور

Share/Save/Bookmark
تحلیل سید علی خمینی از ناآرامی‌های اخیر در کشور
 
نوه امام راحل ریشه ناآرامی‌های اخیر را وجود دشمنان بیرونی و برخی مشکلات داخلی دانست.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: روز گذشته امام جمعه، مسئولان و جمعی از مردم شریف‌آباد استان تهران با حجت الاسلام والمسلمین سید علی خمینی دیدار کردند.
در این دیدار سیدعلی خمینی سخنان خود را با یادآوری گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب و مسیری که امام در دوران انقلاب طی کردند، آغاز کرد و سپس به اشکالات موجود در نظام اشاره کرد و گفت: ما در این سالها پیشرفت‌های بسیاری داشته‌ایم اما در این چهل سال اشکالات زیادی نیز وجود داشته که بعضی از آنها به‌دلیل بی‌تجربگی و یا کوتاهی مسئولان ما بوده است، بعضی از آن‌ها به‌خاطر جنگ بوده و بعضی به‌دلیل دشمنی‌هایی بوده است که دنیا با تفکر انقلابی ما داشته است. بالاخره ما در مقابل آمریکا و اسرائیل سر خم نکرده‌ایم، این کم جرمی نیست.
سید علی خمینی در تشریح دشمنی‌‌های دنیای سلطه با نظام اسلامی ابراز کرد: امروز هم ببینید در دنیا آمریکا یک طرف ایستاده و تنها منتظر است کوچکترین اتفاقی در کشور بیفتد تا جنجال راه بیندازد.
وی با تأکید بر اینکه "هیچ وقت نمی‌گوییم ریشه همه مشکلات ناشی از دشمنان است"، گفت: اتفاقاً مسبب بسیاری از مشکلات خودمان هستیم. بعضی از مشکلات از خود ما است، خیلی از مشکلات از کم‌کاری‌ها و فسادهایی است که در دستگاه‌های ما وجود دارد، منکر این مسائل نیستیم. تمام صحبت ما این است که مردم فراموش نکنند دشمن خارجی هم داریم. آنها هم نشسته‌اند و برای سنگ‌اندازی برنامه‌ریزی می‌کنند.
نوه امام راحل سپس به تحلیل ناآرامی‌های اخیر کشور پرداخت و ادامه داد: همین ناآرامی‌های اخیر را که به‌شکل خیلی مختصری در کشور رخ داد مشاهده کنید. البته این دست ناآرامی‌ها در همه جای دنیا وجود دارد و مطالبات بحق،  یا نابجا، از طرف دوست و رقیب در همه جای دنیا هست. این اتفاق بسیار طبیعی است و هر چند سال یک بار کشورهای اروپایی و آمریکایی  نیز با این دست از تظاهرات با مقیاس بزرگتر و با دوز خشونت بالاتر رو‌به‌رو هستند و ما هم این اتفاقات را داشته‌ایم.
وی با ابراز اینکه سخنش در اینجا ریشه‌یابی این مسائل نیست، تصریح کرد: روی صحبت من این است که مردم ما توجه کنند، هنوز همه ملت ایران از این اتفاقات اطلاع نداشتند که رئیس جمهور آمریکا در این مورد توییت می‌کند. روزنامه‌های رسمی آمریکا در صفحه اولشان از همین اعتراضات خیابانی جزئی که دیدید به‌عنوان «قیام مردم ایران» تعبیر می‌کنند. این‌ها آیا مفهوم قیام را نمی‌فهمند؟ یا معنی مردم را نمی‌دانند؟ یا سیستم‌های اطلاعاتی ندارند که دارند و می‌دانند و می‌فهمند! پس در چه میزانی و با چه حسابی نام این حادثه را که اول و آخرش تنها یک هفته طول کشید و در خوش‌بینانه ترین حالت ده‌ها هزار نفر در سراسر کشور در آن مشارکت داشتند، قیام می‌گذارند؟
سید علی خمینی همچنین ادامه داد: شما که انقلاب ایران در 40 سال پیش را دیده‌اید که جمعیت‌های میلیونی به خیابان می‌آمدند. شما جمعیت میلیونی را دارید هر سال می‌بینید. اگر این اعتراضات چند هزار نفری را قیام بنامیم، حضور 22 بهمن را چه بنامیم؟ 
وی به جمع‌بندی نظراتش در این بخش پرداخت و گفت: سخن این است، آیا همه مشکلات ما از دشمنان است؟ خیر. اما آیا دشمن نداریم؟ واضح است که دشمن داریم، دشمنان مهم هم داریم.
نوه امام راحل راجع به علل دشمن داشتن ایران گفت: ما دست آمریکا را از منطقه قطع کرده‌ایم، آن هم از این منطقه مهم. رهبری فرمودند در دهه پنجاه شما را از کشور و در دهه 90 از منطقه بیرون انداختیم. ما تمام سیاست‌های این ها را به هم زده‌ایم. جمهوری اسلامی تمام سیاست‌های کلان نظام سلطه را به هم زده است، معلوم است که اینها نمی‌ایستند و تماشا نمی‌کنند. اینها سیاست‌های کلانی برای منطقه داشته‌اند و برای اسرائیل خواب‌ها دیده بودند و امروز هم در آمریکا بسیاری از سردمداران این کشور از صهیونیست‌ها هستند.
سید علی خمینی با اشاره به اینکه غالب سیاست‌های آمریکایی‌ها برای حمایت از صهیونیست‌ها است، گفت: با این وصف ایران با توانی که قابل مقایسه با توان آنها نیست و قابل مقایسه با نظام سلطه نیست، ایستاده  و تمام برنامه‌های آنها را به هم ریخته است. این‌ها برای اسرائیل برنامه‌ها داشتند و سخن از نیل تا فرات می ‌گفتند. 
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان کشوری که حتی سران عرب هم با آن همراهی نکردند، کاری کرد که اسرائیل دیگر نه‌تنها نیل تا فرات را نبیند، بلکه باید برود دور خودش دیوار بکشد که مبادا درون دیوارهای خودش به‌سراغش بروند و این جنایت‌کارها را به‌سزای اعمالشان برسانند. اینها به‌برکت حرکت‌های ما چه در جبهه‌های مقاومت و چه در جبهه‌های دیپلماسی در دنیا منزوی شده‌اند.
وی همچنین گفت: اسرائیل امروز هرکاری می‌کند در حال شکست خوردن است، چه در سازمان ملل چه درمنطقه و چه حتی در هدف قرار دادن اهدافی که در نزدیکی ماست شکست می‌خورد، بنابراین حرف ما این است که ما دشمن داریم و کسی که دشمن دارد با چشمان باز می‌خوابد.
یادگار امام ادامه داد: اما مسئله بعدی این است که تمام مشکلات ما از این دشمن بیرونی نیست. ما اگر بتوانیم اختلاف طبقاتی را از بین ببریم، فاصله میان فقیر و غنی را کم کنیم، مسئولان ما در برنامه‌های خودشان رضایت مردم را مد نظر قرار دهند، در سخن خودشان کرامت مردم را مد نظر قرار دهند و در رفتار خودشان عزت مردم را مد نظر قرار دهند بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
سید علی خمینی اضافه کرد: همه باید بدانیم و شما به همه کسانی که با آنها سر و کار دارید بگویید راه‌حل مشکلات اقدام گام به گام است. هیچ جامعه‌ای یک‌شبه درست نشده و نخواهد شد. اگر خیال کنیم با یک حرکت پرشی می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اشتباه کرده‌ایم. بدانیم اگر بخواهیم کارهای ساختارشکنانه انجام بدهیم از همان پله‌ای هم که هستیم پایین‌تر خواهیم افتاد. راه، راه اصلاح گام به گام است. قدم به قدم و با آرامش و گفت‌وگو مشکلات خود را حل کنیم و در خارج کشور در مقابل دشمنان تا آنجا که با زبان آدمیزاد حرف می‌زنند، با زبان آدمیزاد با آنها حرف بزنیم، اما اگر خواستند با زبان حیوانی سخن بگویند، ما هم بلدیم چه کنیم.
وی تأکید کرد: امام فرمودند ببینید علت اصلی پیشرفت شما در انقلاب چه بود، ایمان به خدا و وحدت کلمه؛ علت بقای شما هم همین است، این‌همه همدیگر را جدا نکنیم و به جان هم نیفتیم. مسئولین مراقب باشند به‌خاطر هواهای نفسانی به جان هم نیفتند و هی برای هم پرونده‌های دروغ درست نکنند. هنوز ملت پشتیبان جمهوری اسلامی است.
نوه امام راحل همچنین خاطرنشان کرد: هیچ انقلابی نیست که چهل سال از آن گذشته باشد و هنوز آرمان‌هایش، همان آرمان‌های نخستین باشد و هنوز ملتش پشتیبان همان آرمان‌های نخستین باشد و توانسته باشد با کمترین هزینه‌ها بر مشکلات خود غلبه کرده باشد. راز پیروزی ما همان است که امام گفته بودند. تمام سیاست‌های ما باید این باشد و نگاه ما باید به مستضعفین و همین اقشار فرودست جامعه باشد که به‌تعبیر امام همین‌ها هستند که مسئولین را بر سر کار آوردند. اگر مسئولین برای همین قشر مستضعف کار نکنند ضربه خواهیم خورد.
سید علی خمینی با تأکید بر توجه به مستضعفین گفت: همین بچه‌های متدین، مذهبی، اما از حیث اقتصادی مستضعف هستند که از کیان کشور دفاع خواهند کرد لذا نگاه دولت باید به مستضعفین باشد. آنچه ضربه اساسی به ما خواهد زد مسئله تبعیض است. مسئله این است که کسی در جامعه فساد کند و مورد مجازات قرار نگیرد.
وی افزود: اینکه فردی تنها به این دلیل که با دیگری قرابت و نزدیکی و رابطه دارد بتواند از گردنه‌ها عبور کند، اما مردم عادی با مشکلات دست و پنجه نرم کنند، مورد پذیرش و قابل تحمل نیست. ممکن است فقر برای مردم قابل تحمل باشد، اما این تبعیض است که دردها را دوچندان می‌کند، ما برای این مسئله چه کرده‌ایم؟ ما از حیث نظری و از حیث تفکر اسلامی هم باید پاسخگو باشیم.

م
کد مطلب: 395190
مرجع : تسنیم