احتمال شکست حتی در حکومت علی(ع)؛ به روایت علامه جوادیآملی
چالشهای اصلی نظام اسلامی از منظر علامه جوادی آملی
اگر نظام جمهوری اسلامی ایران تاکنون و در تندترین طوفانها شکست نخورده و به پیشرفت ادامه داده، ثمره تلاش و کار جهادی و مخلصانه ی پیروان راستین عدالت علوی برای اجرای عدالت و انصاف در رفتارهای حکومتی است.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: آیتالله جوادیآملی، مفسّر شهیر قرآن کریم و از مراجع عظام تقلید اخیراً طی سخنانی در دیدار با اعضای ستاد بنیاد حفظ ارزشهای دفاع مقدس استان قم گفته است: برای حفظ ارزشها و حفظ خون شهداء، دو اصل لازم است. یکی همین کاری است که شما انجام می دهید تا این آثار حفظ شود، این کار خوبی است چرا که اینها آثار دینی ماست و باید حفظ کنیم و به آیندگان برسانیم ولی اصل دوم این است که این خون شهداء را باید در عمل هم حفظ کنیم، مرحله اول برای تاریخ لازم است اما اگر بخواهد بماند، باید عمل شود تا حفظ شود، این دو کار همزمان با هم لازم است!
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اقتصاد ستون مملکت است، بیان میکند: اقتصاد ستون مملکت است. ملتی که جیبش خالی است گدا نیست، فقیر است و فقیر کسی است که ستون فقراتش شکسته است، کیف و جیب شما ستون شماست «وَ لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَکُمُ الَّتی جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ قِیاما» اگر می خواهید آبرومندانه زندگی کنید، باید جیبتان پر باشد نه اینکه حتما سرمایه دار باشید!
به گزارش شفقنا، آیتالله جوادی آملی همچنین تصریح کرد:
"داشتن رهبر خوب یک طرف قضیه است، رهبر اگر علی بن ابیطالب علیه السلام هم باشد، مادامی که مسئولین بی عرضه باشند و در جامعه اختلاس باشد، شکست حتمی است."[1]
****************
*صحبت فلسفی علامه جوادیآملی یک هشدار و یک تحلیل راهبردی پیرامون خطرات "فساد سیستماتیک" است.
فسادی که اگر در ساختارهای اجرایی و حکومتی کشور رخنه کرده و موجب فسادزایی سیستم بشود؛ آنگاه است که حکومت شامل سنن الهی شده و بر جای نخواهد ماند.
صد البته امر فساد به لحاظ عقلانی و ماهیتی هرگز قابلیت صفر شدن ندارد و مثلاً قضیه اخیر دستگیری و اعدام یک جاسوس انگلیسی که در بدنه یک مجموعه عالی رخنه کرده بود نیز نشان داد فساد از آنجا که امری نفسانی است؛ هرگز حد و مرز ندارد و در هر جایی و نزد هر مسئولی ممکن است.
کما اینکه در دوران حکومت امیرالمؤمنین علی(ع) نیز شاهد بروز مفاسد و اختلاسهایی بودیم اما آن فسادها سیستماتیک نبودند و سیستم هم فاسد نبود. نظام جمهوری اسلامی ایران هم اثباتاً فاسد نیست و فساد سیستمیک ندارد.
متأسفانه باید اذعان نمود که مواردی از بروز فساد در برخی افراد و کارگزاران نظام دیده شده که بایستی طبق هشدار علامه جوادیآملی برخورد و مراقبت کرد که این بیماری شیوع پیدا نکند و الّا شکست در پیش است.
این نکته را نیز باید توجه داشت که اگر نظام جمهوری اسلامی ایران تاکنون و در تندترین طوفانها شکست نخورده و به پیشرفت ادامه داده، ثمره تلاش و کار جهادی و مخلصانه ی پیروان راستین عدالت علوی برای اجرای عدالت و انصاف در رفتارهای حکومتی است.
*********
1_ fa.shafaqna.com/?p=1509391